
Forældresamarbejde
Læringshusets forældresamarbejde er en vigtig del af dagligdagen. Det gode samarbejde mellem hjemmet og barnets dagtilbud, skole, SFO eller klub skaber sammenhæng i vores børn og unges liv og det skærper opmærksomheden omkring deres perspektiver. Forældrene udgør også flertallet i bestyrelsen.

Aula
Hvad er Aula?
Aula er udviklet for at understøtte samarbejdet om vores børn og unges læring og trivsel. Det sker gennem et velfungerende og sikkert digitalt rum for god og nem kommunikation mellem dagtilbud, skoler, forældre, forvaltninger og andre.
Det er kommunernes IT-fællesskab KOMBIT, der står for at indkøbe Aula på vegne af landets kommuner. IT-virksomheden Netcompany vandt udbuddet af Aula og står derfor for at udvikle og implementere løsningen.
Hvad kan Aula?
Aula indeholder blandt andet muligheder for at sende beskeder til andre brugere, en opslagstavle med vigtige informationer, kalendere med mulighed for at se skema, oprette begivenheder, booke skole-hjem-samtale samt mulighed for at registrere i dagtilbud eller SFO, at barnet er kommet eller gået.
Herudover er Aula indgangen til oplysninger fra andre systemer, der har med eleven eller barnets hverdag at gøre – for eksempel læringsplatformene eller andre af kommunens løsninger.
Når du skal finde kontaktoplysninger på andre i dit barns klasse, klikker du på ”…” i Aula og vælger ”Kontakter”. Du får nu mulighed for at se kontaktoplysninger på personer i dit barn klasse – de er inddelt efter brugertype: ”Drenge”, ”Piger”, ”Forældre” og ”Medarbejdere”.
Hvis du gerne vil have push-notifikationer på din mobil eller e-mail, så du ved, når der sker noget nyt i Aula, kan du indstille dette i Aula. Det gør du ved, at trykke på ”Min profil” og vælge ”Notifikationsindstillinger” – du bliver herefter præsenteret for en række valgmuligheder.
Hvordan logger jeg på?
Du kan logge på Aula via hjemmesiden Aula.dk eller hente Aulas app i enten App Store eller Google Play alt afhængigt af hvilken telefon eller tablet, du benytter.
Som forældre skal du bruge NemID den første gang, du logger på Aula. På den måde ved Aula, at det er dig, og du kan give tilladelse og samtykke omkring forskellige ting til dagtilbud, SFO eller skole.
Hvad gør jeg, hvis mit barn har glemt sin kode?
Hvis dit barn har glemt sin kode eller brugernavn (Uni-login), kan du som forældre hjælpe ved at logge på med dit Nem-ID. Det gør du ved at gå til mitunilogin.dk og vælge "Få mit eller mit barns brugernavn". Hvis du har brug for hjælp derudover, skal du kontakte dit barns dagtilbud, skole eller SFO.
I Høje-Taastrup Kommune kan eleverne også bruge en alternativ måde til at logge ind. I stedet for Uni-login kan eleverne logge på med deres skolemail (barnets unilogin efterfulgt af @htkskoler.dk). Koden er den kode, som de logger på deres skole-PC med.
Hvem kan hjælpe mig?
Når du skal lære Aula at kende, kan du blandt andet finde hjælp i en række "trin-for-trin-guides" og vejledningsvideoer, som du finder på hjemmesiden Aulainfo.dk. Hvis du har brug for hjælp derudover, skal du kontakte dit barns dagtilbud, skole eller SFO.

Skolebestyrelsen
Skolebestyrelsens rolle
Skolebestyrelsen består af forældre, elever og medarbejdere, som alle samarbejder om udviklingen af skolen. Det er skolebestyrelsen, der fastsætter principper for skolens virksomhed - for eksempel principper for undervisningens organisering og for samarbejdet mellem skole og hjem.
Byrådet i Høje-Taastrup Kommune vedtager mål og rammer for styrelsen af kommunens folkeskoler. Disse vedtagelser kaldes skolestyrelsesvedtægten. Byrådets opgaver i forhold til folkeskolen er beskrevet i folkeskolelovens § 40, § 40a og § 41.
Det er skolebestyrelsens ansvar at kende til byrådets beslutninger på folkeskoleområdet og tage beslutninger inden for disse mål og rammer.
Institutions- og Skolecenter i Høje-Taastrup Kommune oplyser skolelederen om ændringer, og skolelederen oplyser skolebestyrelsen om ændringer i mål og rammer. Skolebestyrelsens opgaver er beskrevet i folkeskolelovens § 42, § 43 og § 44. Det er skoleledelsens ansvar, at loven og skolestyrelsesvedtægten overholdes. For beskrivelse af skolelederens opgaver henvises til folkeskolelovens § 45.
Beføjelser delegeret til skolebestyrelsen
- Ansættelse af ledere og pædagogisk personale
Ved ansættelse af ledere, lærere og pædagoger i faste stillinger skal der være mindst én repræsentant fra skolebestyrelsen med i ansættelsesudvalget.
Ved ansættelse af ledere på skolen skal ISC på rådhuset desuden repræsenteres i ansættelsesudvalget.
- Skoledagens længde
Det er skolebestyrelsens kompetence at fastsætte skoledagens længde. Den kan påvirkes fx med fordeling og længde af pauser eller brug af to-lærerordninger.
På Ole Rømer-Skolen har byrådet dog besluttet skoledagens længde i forbindelse med Heldagsskolen.
For elever i udskolingen kan valgfag ligge efter den normale skoletid, hvis valgfaget læses på en anden skole, fx ungdomsskolen eller gymnasiet.
- Madordninger
Skolebestyrelsen tager beslutning om madordning i skole og SFO indenfor de rammer, som byrådet sætter. Der gives tilskud til drift af skolemadsordning. Mad i SFO’en kan udgøre en del af
SFO’ens rammebeløb
- Forældrebetaling af forplejning på ekskursioner
At deltage i folkeskolens aktiviteter koster ingenting. Skolebestyrelsen kan dog kræve, at den enkelte elevs forældre sørger for elevens forplejning under ekskursioner.
- Godkendelse af valgfag
Byrådet har besluttet at delegere sin kompetence vedrørende godkendelse af valgfag, som ligger ud over ministeriets valgfagsrække, til den enkelte skolebestyrelse.
Valg til skolebestyrelsen
Forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer sidder i skolebestyrelsen i en fireårig valgperiode og tiltræder hvervet i skolebestyrelsen 1. august. Eventuelle repræsentanter fra lokalsamfundet vælges for en fireårig periode. Elev- og medarbejderrepræsentanter vælges for en étårig periode.
For at sikre kontinuitet i skolebestyrelsens arbejde gennemføres forskudte valg for forældrerepræsentanter, således at halvdelen af de forældrevalgte medlemmer er på valg hvert andet år.
Medlemmer af skolebestyrelsen
Jesper Rye Jensen - formand
Adresse: Hedevej 32 B, 2640 Hedehusene. Mobil: 22420732. Arbejdstelefon: 78790272. Email : jrj@etosadvokater.dk
Jette Ejlersen - næstformand
Adresse: Mølleager 78, 2640 Hedehusene. Mobil: 20452630. Email : jette_erik@hotmail.com
Henrik Gosvig Thomsen - forældrerepræsentant
Anna Litvinova Poulsen - forældrerepræsentant
Mette Dupont Siggaard Andersen - forældrerepræsentant
Peter Børsen Sperling - forældrerepræsentant
Selma Özüpek - forældrerepræsentant
Nicki Wassmann Brøchner - forældrerepræsentant
Vakant - elevrådsrepræsentant
Vakant - elevrådsrepræsentant
Laura Bek - medarbejderrepræsentant
Ümit Demir - medarbejderrepræsentant
Casper Madsen - skoleleder
Årsagen til de mange forældrerepræsentanter i skolebestyrelsen er, at skolebestyrelsen i Læringshuset i øjeblikket består af forældrerepræsentanterne fra den tidligere skolebestyrelse på Charlotteskolen og Hedehusene Skole. Ved næste valg kommer der derfor dobbelt så mange på valg, end der skal vælges, for på den måde at nedbringe antallet til det antal, som det skal være fremadrettet.
Referater med dagsorden
2021
Referat af skolebestyrelsesmødet 25. august [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 29. september [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 27. oktober [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 24. november [download PDF]
2022
Referat af skolebestyrelsesmødet 26. januar [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 31. marts [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 27. april [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 18. maj [download PDF]
Referat af Skolebestyrelsesmødet 15. juni [download PDF]
Referat af Skolebestyrelsesmødet 31. august [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 28. september [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 30. november [download PDF]
2023
Referat af skolebestyrelsesmødet 25. januar [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 8. marts [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 29. marts [download PDF]
Referat af skolebestyrelsesmødet 26. april [download PDF]
Principper
Skolebestyrelsen fastlægger retningen for skolens virksomhed gennem principper, men det er skolelederen, der træffer de konkrete afgørelser. Principperne skal derfor være så rummelige, at skolelederen har handlefrihed i sin ledelse af skolen, men omvendt også angive en tydelig retning.
Politikker
Skolebestyrelsen i Læringshuset kan udstikke politikker for udvalgte områder. En politik er en slags retningslinje målrettet elever og forældre, som opfordrer til en bestemt form for adfærd. Det kan for eksempel omhandle mad, mobiler eller trafik. Du finder Læringshusets politikker her:
- Da skoleåret 2021-2022 er det første skoleår i Læringshuset, findes der endnu ikke nogen politikker
Ordensregler og værdiregelsæt
Skolebestyrelsen i Læringshuset kan fastsætte ordensregler og værdiregelsæt.
Ordensreglerne er udformet sådan, at de er en hjælp for elever og voksne i det daglige arbejde på og uden for skolen. Mens værdiregelsættet skal bidrage til opfyldelsen af folkeskolens formål og være retningsgivende for god adfærd og give pejlemærker for, hvordan der opnås god trivsel på skolen samt et godt psykisk undervisningsmiljø med respektfulde relationer mellem skolens elever indbyrdes og mellem elever og ansatte. Værdiregelsættet skal herunder indeholde en overordnet antimobbestrategi.
- Ordensregler - november 2022 [download PDF]
- Da skoleåret 2021-2022 er det første skoleår i Læringshuset, findes der endnu ikke noget værdiregelsæt
- Antimobbestrategi - august 2022 [download PDF]
Regler, der er fastsat fra Undervisningsministeriet, behøver ikke at indgå i skolens egne ordensregler. De af Undervisningsministeriet fastsatte regler vedrører først og fremmest de sanktioner, skolen kan anvende over for elever, som overtræder ordensreglerne. Sanktionerne er jf. Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen følgende:
- Eftersidning i op til en time
- Overførsel af eleven til anden undervisning på skolen i enkelte timer eller resten af skoledagen
- Omgående udelukkelse af eleven for resten af skoledagen
- Udelukkelse af eleven fra undervisningen i hele skoledage i op til 10 skoledage inden for samme skoleår
- Overflytning af eleven til en parallelklasse på samme afdeling ved samme skole
- Overflytning af eleven til en klasse på tilsvarende klassetrin på en anden afdeling ved samme skole
- Overflytning af eleven til en klasse på tilsvarende klassetrin på en anden skole i kommunen
- Udskrivning af eleven på 10. klassetrin

Skole-hjem-samarbejde
Det gode samarbejde
Det gode samarbejde og den gode dialog mellem skole og hjem er en stor del af grundlaget for elevernes trivsel og faglige udvikling i skolen.
Samarbejdet foregår på forskellige måder, herunder som samarbejde mellem skole og forældre til den enkelte elev, som samarbejde på klasse- eller gruppeniveau og som kontaktled mellem skole og lokalsamfund. Fælles for de forskellige samarbejdsformer er, at både skole og hjem forventes at tage ansvar og bidrage til fælles løsninger for den enkelte elev og den enkelte klasse med blik for den helhed, som eleverne indgår i i skolen.
Skolens samarbejde med forældrene tager udgang 10 principper for forældresamarbejde. Du kan læse mere på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside htk.dk.
Lån af iPad eller bærbar pc til dit barn
Når vi anvender iPad og pc rigtigt i en pædagogisk sammenhæng, understøtter det vore børn og unges læring og udvikling. Samtidig ved vi, at de på fremtidens arbejdsmarked skal være i stand til at anvende IT - og ikke mindst til at udvikle og skabe innovative løsninger ved hjælp af IT.
For at sikre de bedst mulige betingelser for at udnytte det store læringspotentiale i en meningsfuld anvendelse af iPads og pc’er, fortæller Høje-Taastrup Kommune om reglerne for brug af iPads og pc’er i skolen og i hjemmet i denne brochure.
Lån af iPad eller bærbar pc til elever i Høje-Taastrup Kommune [download]
Gode råd til dig som forældre
Det er altid godt, at være aktiv og holde en god og konstruktiv tone i samarbejdet. Skolen kommer med langt de fleste informationer, men du skal som forældre også være opsøgende, følge med og stiller spørgsmål, hvis du er i tvivl om noget. Du skal følge med på Aula og skolens hjemmeside. Hvis du har lyst, kan du også følge med på skolens sociale medier.
Hvis du vil mødes eller tale i telefon med en af skolens lærere eller pædagoger, skal du skrive en besked på Aula til den pågældende medarbejder om, at du ønsker at mødes eller blive ringet op.
Som forældre kan du derudover støtte op om samarbejdet, for eksempel ved at tale om skoledagen med barnet, eller ved at tale med de andre forældre om undervisningen og miljøet i klassen. Du kan også komme med forslag til sociale og faglige aktiviteter med mere til skole-hjem-samtaler og på forældremøder.
Hvis du har mod på mere og vil være med, der hvor det sker, kan du melde dig til klassens trivselsgruppe eller stille op til skolebestyrelsen, når der er skolebestyrelsesvalg.
Skole-hjem-samtale og forældremøde
Skole-hjem-samtale
Hvert skoleår afholdes der skole-hjemsamtaler, hvor klassens kontaktlærere indkalder dig til en samtale om dit barn. I nogle tilfælde kan eleverne også inviteres med til skole-hjemsamtalen. Mødet varer typisk 15 til 20 minutter, og her kan du få en kort status på dit barns skolegang ansigt til ansigt. Det er også her, du har mulighed for at stille spørgsmål direkte til dit barns primære lærere med afsæt i for eksempel elevplanen.
Hvert skoleår udarbejdes der mindst en elevplan for dit barn - uanset hvilket klassetrin dit barn går på. Elevplanen skal både indeholde individuelle mål og status for den enkelte elevs læring. Elevplanen rummer også en beskrivelse af, hvordan der skal følges op herpå. Elevplanerne skal være med til at styrke samarbejdet mellem skole og hjem og hjælpe dig som forældre til, hvordan du aktivt kan bidrage til, at dit barn får størst muligt udbytte af undervisningen.
Forældremøde
Hvert skoleår inviteres der til forældremøder for alle klassens forældre. Møderne bliver typisk afholdt i starten af skoleåret, hvor klassens årsplaner kan blive gennemgået, nye fag kan blive præsenteret og du kan hilse på de andre forældre og eventuelle nye lærere i klassen. Der vil også være mulighed for at tale om fælles regler for klassen, klassearrangementer, komme med idéer til undervisningen og tiltag, som kan styrke trivslen i klassen.
Trivselsgruppe
Trivsel er fundamentet for alt, hvad Læringshuset er sat i verden for. Det skal være et godt sted at være og lære for vores børn og unge. Det bidrager vi alle til hos os – også dig som forældre. Derfor har vi trivselsgrupper på alle årgangene, som I forældrene kan melde sig til på skoleårets første forældremøde.
Formålet med trivselsgrupperne er at skabe et kontinuerligt samarbejde omkring klassen, der understøtter elevers trivsel og fællesskabet i klassen. Med trivselsgrupperne ønsker vi at synliggøre forældrenes store betydning og medansvar for trivsel blandt klassens elever. Et godt forældresamarbejde er nemlig vigtigt for elevernes trivsel og dermed også for læringsmiljøet i klassen. Ved at tage initiativ til fælles oplevelser og aktivitet for klassens elever og forældre, bidrager trivselsgruppen til at skabe en god og rummelig klassekultur, som modvirker blandt andet mobning og fremmer trivsel i klassen specifikt og på skolen generelt.
En gang om året indkalder skolens ledelse forældrene i trivselsgrupperne til et møde i det store fælles trivselsråd på skolen. Her er der mulighed for at udveksle gode idéer og erfaringer og få input fra skolen til det fremadrettede arbejde.

Forældresamarbejdet i dagtilbud og klub
Fokus på overgange i børn og unges liv
I Læringshuset skal alle børn og unge opleve sammenhæng og helhed fra dagtilbud til ungdomsuddannelse og senere beskæftigelse. I samarbejdet om overgange tager vi udgangspunkt i fire fælles principper, som du kan læse mere om nedenfor.
1 - Vi sikrer kvalitet og sammenhæng i samarbejdet om overgange
Samarbejdet om overgange i børn og unges liv tager afsæt i kommunens Børne- og Ungepolitik, erfaringer fra tidligere procedurer, kommunens principper for forældresamarbejde samt i de principper for overgangsindsatsen, der er formuleret i kommunens Forebyggelsesstrategi.
De fælles principper skal være med til at sikre kvalitet og sammenhæng i samarbejdet omkring overgange. De fælles principper for samarbejdet om overgange i børn og unges liv skal altid anvendes i overgangsarbejdet.
Principperne er et redskab, der strukturerer, kvalificerer og synliggør opgaver i forbindelse med overgange. Samtidig sikrer de en form for ensartethed i arbejdet på tværs af dagtilbud, skoler, SFO’er og klubber i Høje-Taastrup Kommune.
Til de fælles principper knytter sig nogle forpligtende aktiviteter, som alle ledere i dagtilbud, skoler, SFO’er og klubber er ansvarlige for at rammesætte, understøtte og gennemføre.
De forpligtende aktiviteter er beskrevet i årshjul, som relaterer sig til forskellige overgange i børns og unges liv. Udover at synliggøre de forpligtende aktiviteter, giver årshjulene et overblik over, hvem der skal deltage og har ansvar for hvilke aktiviteter hvornår. Hvilke konkrete metoder og værktøjer, der skal anvendes i overgangsarbejdet, besluttes lokalt. Det vil her være oplagt at lade sig inspirere af hinanden.
De fælles principper og de forpligtende aktiviteter skal sikre kvalificerede overgange for alle børn og unge mellem:
- Hjem
- Dagpleje/vuggestue
- Børnehave
- Skole/SFO
- Klub
- Ungdomsuddannelse
- Beskæftigelse
Principperne skal derudover sikre kvalificerede overgange for:
- Børn og unge i udsatte positioner og/eller med særlige behov for støtte
- Børn og unge anbragt uden for hjemmet
- Børn og unge af anden etnisk baggrund end dansk med behov for undervisning i ’dansk som andetsprog’
- Børn og unge fra andre skoledistrikter
- Børn og unge, som flytter til Høje-Taastrup Kommune fra anden kommune eller andet land
- Unge med behov for en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU)
Principperne lægger op til, at de interne overgange fremadrettet også rammesættes og systematiseres. Det være blandt andet overgangene mellem: 0. klasse - 1. klasse, indskoling - mellemtrin, mellemtrin - overbygning
Arbejdet med de fælles principper evalueres årligt gennem inddragelse af forældre, medarbejdere og ledere.
2 - Vi sikrer overlevering af relevant viden
I Høje-Taastrup Kommune har vi fokus på, at viden ikke må gå tabt i overgangene. Der skal derfor systematisk afholdes overleveringsmøder, som tager afsæt i erfaringer fra barnets eller den unges tidligere tilbud.
Overleveringsmøderne skal have et fremadrettet perspektiv med henblik på at afklare, hvad der kan forhindre og hvad der kan fremme barnets eller den unges faglige og sociale udvikling. Fokus skal være på barnets eller den unges ressourcer, potentialer og måder at lære på. Det vil sige, at viden om barnet eller den unge altid videregives i en ressourceorienteret og anerkendende form, som sikrer barnets/den unges fortsatte trivsel, udvikling og læring.
I overleveringen af et barn eller en ung er det væsentligt at inddrage og se på sammenhængen mellem de tre perspektiver i SP-modellen (individ-, kontekst- og aktørperspektivet), frem for f.eks. kun at fokusere på det enkelte barn eller barnets/den unges hjemmeforhold.
På overleveringsmøderne skal medarbejderne forholde sig til:
- Den fælles spørgeguide med temaer og spørgsmål om barnets/den unges trivsel, udvikling og læring
- Hvordan forældrene og barnet/den unge kan inddrages i drøftelsen af de fælles temaer og spørgsmål – det vil sige i overleveringen af viden
3 - Vi sikrer barnets/den unges trivsel, læring og en plads i fællesskabet
Fællesskabet har stor betydning for den enkeltes trivsel, udvikling og læring. I overgangen til et nyt tilbud skal der derfor være fokus på de relationer og sammenhænge, barnet eller den unge har indgået i og er på vej til.
Det betyder, at medarbejderne skal have kendskab til de tilbud barnet eller den unge bevæger sig fra og til. Samtidig skal forældrene og barnet/den unge introduceres til det nye tilbud.
I overgangen til et nyt tilbud skal medarbejderne endvidere medtænke:
- Hvordan, hvornår og med hvem barnet/den unge trives særligt godt
- Forhold i børne-/ungegruppen, som har bidraget til udviklingen af sunde og positive faglige og sociale fællesskaber
4 - Vi sikrer, at forældrene inddrages ligeværdigt og respektfuldt i samarbejdet
Forældrene har stor indflydelse på børnenes/de unges motivation og forudsætning for at starte i et nyt tilbud. Alle medarbejdere i Høje-Taastrup Kommune skal derfor involvere forældrene i et ligeværdigt og respektfuldt samarbejde.
Forældrene skal introduceres til det nye tilbud og indgå i en fælles drøftelse af gensidige forventninger til overgangsindsatsen i Høje-Taastrup Kommune. – Hvad kan de som forældre forvente, og hvad forventes der af dem.
I overgangen til et nyt tilbud skal forældrene desuden involveres i:
- Forældrenes og medarbejdernes ansvar både før, under og efter overgangen
- De aktiviteter, der finder sted i overgangen
- Hvordan de som forældre kan understøtte og tale med deres børn om følelser, forventninger og oplevelser før, under og efter overgangen.
Forældresamarbejdet i dagtilbuddet
Dagtilbuddet har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene med afsæt i at forældrene, ligesom dagtilbuddet, altid vil børnene det bedste.
Dagtilbuddets samarbejde med forældrene tager udgang 10 principper for forældresamarbejde:
- Forældre og personale samarbejder aktivt om at fremme barnets udvikling, trivsel og læring
- Personalets kommunikation og formidling til forældrene skal være let tilgængelig
- Personalets sprog skal være forståeligt og brugbart for forældrene
- Indholdet i forældresamarbejdet er et fælles ansvar
- Vi vil dele relevant viden mellem personale og forældre ved overgange
- Vi vil fastholde og udvikle den personlige kontakt mellem forældre og personale
- Vi vil tydeliggøre, hvad forældrene kan forvente, og hvad det enkelte tilbud forventer af forældrene
- Forældrenes resurser og engagement skal bidrage til at styrke forældresamarbejdet
- Vi vil målrettet samarbejde om børn og familier i udsatte positioner
- Vi vil evalurere og følge op på, om vores forældresamarbejde styrkes
Du kan læse mere på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside htk.dk.
Kontaktforældregruppe
Forældre kan melde sig til kontaktforældregruppen. Kontaktforældregruppernes minimumskompetencer vedrører pædagogiske aktiviteter og børnerelaterede spørgsmål, som alene har reference til børnerelaterede aktiviteter i den enkelte afdeling. Som eksempel kan nævnes:
- Medhjælp/medarrangør ved forældrearrangementer som sommerfest, julefest o.l.
- Medhjælp/medarrangør ved temaaftener
- Etablering af legegrupper
Kontaktforældregrupper har ingen beslutningskompetence. Denne ligger alene hos forældrebestyrelsen.
Forældrebestyrelsen i dagtilbuddet
Forældrebestyrelsen i dagtilbuddet består af forældrerepræsentanter, en medarbejderrepræsentant og klyngelederen.
Der holdes som regel mellem 4-6 møder årligt i bestyrelsen. Bestyrelsen er først og fremmest vigtige sparringspartnere for pædagogerne med hensyn til at lægge nogle principper for dagtilbuddets virke. Derudover har bestyrelsen nogle formelle opgaver i forhold til at godkende budget og virksomhedsplan, deltage i lederansættelser, deltage i medarbejderansættelser og afgive høringssvar, når Høje-Taastrup Kommune har noget til høring, som vedrører dagtilbuddet.
Du kan læse mere om beføjelser delegeret til skolebestyrelsen på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside htk.dk.
Forældresamarbejdet i klubben
Klubben har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med forældrene med afsæt i at forældrene, ligesom klubben, altid vil børnene det bedste.
Det er vigtigt at forældrene altid føler sig velkomne og informeret. Derfor tilbyder klubben gerne en kop kaffe og en snak, når forældrene kommer. Det handler om at mødes i øjenhøjde og at holde alle informeret om seneste nyt. Det høje informationsniveau kommer også til udtryk gennem klubbens nyhedsbrev og hjemmeside. Klubben forsøger altid at tage højde for eventuelle ønsker eller idéer til klubben, som forældrene kommer med.
Hvis et barn betror sig til en af pædagogerne, for eksempel omkring mistrivsel eller misbrug, støtter de barnet i at give forældrene besked. Klubben sikrer at forældre bliver inddraget og informeret.
Pædagogerne tager også de svære samtaler, hvis der er bekymring om et barn eller barnets familie. Dette gøres altid med den største respekt for familien. Sender vi børn hjem fra klubben, kontakter vi altid forældrene. Hvis vi er vidende om at et barn er gået fra klubben i vrede eller kede af det i forbindelse med en konflikt, kontakter vi også altid forældrene.
Klubbens samarbejde med forældrene tager udgang 10 principper for forældresamarbejde. Du kan læse mere på Høje-Taastrup Kommunes hjemmeside htk.dk.
Forældrebestyrelsen i klubben
Forældrebestyrelsen i klubben består af forældrerepræsentanter, en medarbejderrepræsentant og klublederen.
Der holdes som regel mellem 4-6 møder årligt i bestyrelsen. Bestyrelsen er først og fremmest vigtige sparringspartnere for pædagogerne med hensyn til at lægge nogle principper for klubbens virke. Derudover har bestyrelsen nogle formelle opgaver i forhold til at godkende budget og virksomhedsplan, deltage i lederansættelser, deltage i medarbejderansættelser og afgive høringssvar, når Høje-Taastrup Kommune har noget til høring, som vedrører klubben.
