Nærheden

Nærheden i Hedehusene præsenterer en ny måde at bygge forstad på, hvor hverdagen er nem og naboskabet er stærkt.

Bemærk, at der sættes cookies fra videoudbyderen ved afspilning af denne video.

Fremtidens Skole i Fremtidens Forstad

Fremtidens Skole - Læringshuset er placeret i hjertet af Fremtidens Forstad - Nærheden. 

Fremtidens Forstad udvikles i Nærheden i et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By og Byg, som et nyt byområde på 65 hektar i Hedehusene med plads til 3.000 boliger, skole, butikker og kontorer tæt på naturen, Hedehusene St. og København.

I 2018 flyttede de første første beboere ind og der kommer hele tiden nye til. I 2021 bliver det Læringshusets tur.

(artiklen fortsætter under billederne)

Herunder kan du læse mere om den nye bydel Nærheden

Byggeriet af skolen er igang

Læringshuset er i fuld gang med at tage form på Byggepladsen i Nærheden, hvor den nye skole skal ligge. En helt ny bydel syd for Hedehusene St. Arealet bestod tidligere af lidt erhverv, naturområder og landbrug. I dag er de gamle bygninger væk, og bydelen, der er ved at skyde op i Nærheden, er først helt færdigudviklet i år 2030-33. Mange familier er dog allerede nu flyttet ind i deres nye boliger..

Læringshuset kommer til at ligge lige i hjertet af bydelen. Her ligger også Springcenter Nærheden, som allerede nu bliver brugt flittigt af kommunens spring- og gymnastikforeninger. Tæt på skolen kommer der også en dagligvarebutik, SuperBrugsen, boliger og et beboerhus.

Ambitionen er, at Læringshuset skal være en aktiv og integreret del af bydelen, og at bydelens øvrige faciliteter skal spille sammen med den nye skole. Det første beboerhus, kaldet Kvarterhus, bliver derfor bygget tæt på den nye skole, så faciliteterne her kan spille mest muligt sammen med de faciliteter og aktiviteter, der er i skolen.

(artiklen fortsætter under artiklen)

Boliger i Nærheden

Sikkert til og fra Læringshuset

Det grønne parkstrøg, Loopet, løber fra Hedehusene Station forbi skolen og gennem tunnellen i øst ved Hedehushallen og Kulturparken. På den måde kan gående og cyklister komme sikkert til og fra skolen via Loopet. Loopet åbner sig ved skolen og danner en grøn plads, hvor der er plads til både leg og ophold.

Nærheden er en ny type forstad, hvor der er fokus på, at hverdagen skal være nem og fællesskabet stærkt. Derfor er der lagt vægt på at skabe sikre og effektive transportforbindelser for biler, gående og cyklister – blandt andet ved den nyanlagte broforbindelse over jernbanen. Den nye bro, som åbnede i slutningen af marts 2020, giver et vigtigt løft til infrastrukturen i Hedehusene. 

Når bydelen er fuldt udviklet, vil der være 8.000 beboere fordelt på 3.000 boliger. Alligevel er der korte afstande til alt det, der er behov for i hverdagen, herunder indkøb, kollektiv transport, fritidsfaciliteter, skole og børneinstitutioner.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hedehusene - Hovedgaden

Tæt på naturen

Hedehusene, der på nuværende tidspunkt har 12.250 indbyggere, er en del af Høje-Taastrup Kommune og Region Hovedstaden. Byen fungerer derfor på mange måder som en moderne satellitby til Hovedstadsområdet. Det har dog også sine fordele at ligge lidt uden for storbyen og alt dens liv.

Hedehusene er tæt på en stor variation af natur, kultur og rekreative faciliteter, herunder fredede naturområder, og få hundrede meter fra Nærheden ligger Hedeland Naturpark. Fællesfaciliteter som byhave, udekøkken og beboerhuse skal derudover være med til at skabe gode udendørs rammer for nye fællesskaber i Nærheden.

(artiklen fortsætter under billedet)

To store drenge løber i Hedelands bakker Drenge løber i Hedeland

Følg udviklingen af Nærheden

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S. Læringshuset anbefaler derfor, at du følger med på Nærhedens egen hjemmeside, hvor der løbende kommer nyt omkring den nye bydel. Siden hedder naerheden.dk. Nærheden har også en Facebook-side, som hedder facebook.com/laeringshusetdk, hvis du vil følge dem på det sociale medie.

Hvis du har flytteplaner og overvejer Nærheden som dit næste hjem, så er hjemmesiden rigtigt god til at danne sig et indtryk af området og alle planerne omkring udviklingen af bydelen. Kontakt os gerne, hvis du i den forbindelse vil høre mere om Skolestart hos os.

Vi ses i Læringshuset